Ν. Βούτσης: Δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών και εργαζόμαστε για να πάμε σε εκλογές το 2019

«Δεν συζητείται θέμα πρόωρων εκλογών» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αποδίδοντας τα σχετικά σενάρια σε πιέσεις συμφερόντων.

«Δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών και εργαζόμαστε για να πάμε σε εκλογές το 2019» είπε ο κ. Βούτσης μιλώντας στην ΕΡΤ και εκτίμησε ότι η πίεση της αντιπολίτευσης είναι και «απόρροια της απόφασης να εξυπηρετηθούν βραχυπρόσθεσμα και όχι μεσομακροπρόθεσμα ορισμένα συμφέροντα για να μην χάσουν την προνομιακή θέση στην οποία βρίσκονται».

«Κάποιοι κύκλοι- συμφέροντα βιάζονται να πάμε σε πρόωρες εκλογές», ανέφερε και έφερε ως παράδειγμα τους σχολάρχες που πιέζουν, όπως υποστήριξε, να μην γίνουν αλλαγές εν όψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Υπογράμμισε ακόμη ότι «οποιαδήποτε διαφοροποίηση ή αντίθεση από τα κυβερνητικά σενάρια για την επίτευξη των στόχων και των δεσμεύσεων δεν αντιμετωπίζεται με εκλογές”.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των συμφωνιών με τους δανειστές όταν η χώρα ανακτήσει το κύρος της και προς αυτή την κατεύθυνση εντάσσονται οι διεθνείς επαφές του Πρωθυπουργού τους περασμένους μήνες και ο σχεδιασμός που θα αναπτυχθεί στην Ευρώπη το αμέσως προσεχές διάστημα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει και πως στο Συνέδριό του θα διαμορφωθεί προς ποια κατεύθυνση θα κινείται ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Συμπλήρωσε ακόμη πως θα πρέπει να θωρακιστεί με αντισώματα για τις «ασθένειες» άσκησης της εξουσίας και να διαμορφωθούν συνειδητά βήματα για την υλοποίηση της ελπίδας.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών είπε πως οι τέσσερις άδειες προκύπτουν από απόφαση της Βουλής και για να δοθεί πέμπτη άδεια θα πρέπει πάλι να υπάρξει απόφαση της Βουλής.