Ν. Βούτσης: Η πλειοψηφία της κυβέρνησης κατά την ψηφοφορία για το ασφαλιστικό μπορεί να διευρυνθεί

«Η πλειοψηφία της κυβέρνησης, κατά την ψηφοφορία για το ασφαλιστικό, μπορεί να διευρυνθεί ή σε κάθε περίπτωση να τύχει ανοχής από ευρύτερες δυνάμεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στην «Realnews».

«Μόλις έχει ξεκινήσει η σχετική συζήτηση, η οποία θα λάβει διεθνείς διαστάσεις, με το οδοιπορικό υπουργών της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού στην Ευρώπη», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Το τελικό προϊόν της διαβούλευσης και της συμφωνίας που θα υπάρξει, εκτιμώ ότι θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό που επί τρεις μήνες συστηματικά οι εγχώριες Σειρήνες της καταστροφολογίας έχουν προβλέψει. Δεν θα έχουν τη χαρά της αυτοεκπληρούμενης προφητείας, θα εκτεθούν για μια ακόμη φορά».

«Καθένας θα κριθεί όχι μόνο για σήμερα, αλλά και για την ευθύνη του σε ιστορικό χρόνο», σημείωσε και τόνισε ότι η πλειοψηφία του λαού επέδειξε θαυμαστά δείγματα αλληλεγγύης και συνειδητής υπομονής μπροστά σε μείζονα θέματα.

Τόνισε, ακόμη, ότι η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι στη σωστή κατεύθυνση και υποδηλώνει με σαφήνεια το ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπέρ των πλέον αδύνατων, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον για δίκαιη αναδιανομή των εισοδημάτων.

Για το νομοθετικό έργο που θα ακολουθηθεί, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι θα έρθουν άμεσα στη Βουλή δύο μεγάλες τομές που αφορούν τη δημόσια διοίκηση και την είσπραξη μεγάλων ποσών από τη φοροδιαφυγή.

«Η κυβέρνηση πρέπει να εκπέμψει το μήνυμα της αποφασιστικότητας και της συνέπειας για την ψήφιση, τον εμπλουτισμό και την εφαρμογή του προγράμματός της, όπως αυτό αναλύθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις, και το οποίο συμπεριλαμβάνει και τις δεσμεύσεις τής συμφωνίας με τους δανειστές που έχουν ως κρίσιμο ορόσημο για τη θεσμοθέτησή τους την πρώτη αξιολόγηση», εξήγησε.

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις που δέχεται από την προκάτοχό του, Ζωή Κωσταντοπούλου, ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για θλιβερή προσπάθεια, με προφανή στόχο την επικοινωνιακή πολιτική παρουσία και τη διαμόρφωση περιβάλλοντος για την ίδρυση κομματικού φορέα. Όπως παρατήρησε, «η παρουσία της διανθίζεται με εκρήξεις ψευδολογίας, δικομανίας και μιας πρωτοφανούς και ανοίκειας χρήσης “αριστερόμετρου”, καθώς και ανεύθυνης ρητορικής περί “προδοτών”».