Ν.Βούτσης: Μέχρι το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Μέχρι το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με δηλώσεις του Νίκου Βούτση στο Mega.
O πρώην υπουργός Εσωτερικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σπάσουν κάποια υπουργεία και διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο θα αποφασιστεί έως το μεσημέρι. «Μετά την εμπειρία του επταμήνου, κάποια υπουργεία μπορεί και πρέπει να μείνουν μόνα τους. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι», ανέφερε.

Ερωτηθείς, σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ίδιος τη θέση του προέδρου της Βουλής, ο κ. Βούτσης απάντησε ότι δεν έχει γίνει συζήτηση για την ώρα, αφού προς το παρόν σχεδιάζεται το κυβερνητικό σχήμα.

Ως προς τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Βούτσης είπε ότι δεν έχει αντιληφθεί να «αναμένονται δραστικές διαφοροποιήσεις».

Όπως γνωστοποίησε, η ορκωμοσία των μελών του κυβερνητικού σχήματος θα γίνει την Τετάρτη το πρωί, από τις 10:00 έως τις 10:30, προκειμένου στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. για το προσφυγικό.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και όχι και με άλλα κόμματα σχολίασε: «Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό μέσα στη Βουλή. Η λαϊκή εντολή εισπράχθηκε από εμάς με αυτόν τον τρόπο. Δεν θα θέλαμε αν μπούμε σε μία συζήτηση διαφορετική, προγραμματική, που θα έφερνε πιο αντίθετες πλευρές του φάσματος στην ίδια κοίτη».

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι «χρειάζονται καθαρές λύσεις» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα είναι ανοιχτή «ώστε να υπάρχουν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις».

Ερωτηθείς για την ψήφιση των προαπαιτούμενων, απάντησε πως θα αποδειχθεί ότι «η Αριστερά δεν είναι τα εύκολα, ούτε είναι για να αποδρά και να πηγαίνει στην εξέδρα ή να λέει μόνο ότι θα πρέπει όλα να γίνουν πατώντας το κουμπί».