Ν. Παππάς: Εντός της εβδομάδας η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

Εντός της εβδομάδας θα γίνει η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Σήμερα δημοσιεύεται και η τελευταία Υπουργική Απόφαση, που “ξεκλειδώνει” την προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες μέσα στην εβδομάδα. Θα ακολουθήσει μια εβδομάδα διαβούλευσης και έπειτα ένας μήνας για την υποβολή των φακέλων», είπε ο κ. Παππάς. Όπως διευκρίνισε ακόμη «προβλέπονται κάποιες μέρες για τυχόν ενστάσεις» και έπειτα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις άδειες για το ελεύθερο σήμα που μεταφέρεται μέσω κεραιών σε πανελλαδική εμβέλεια.

«Δεν θα πρέπει να συγχέουμε τις άδειες με τη μετοχική σύνθεση της DIGEA, καλό όμως θα είναι τα τηλεοπτικά κανάλια να διαχωρίζονται από τον πάροχο, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Υπάρχει μια γενική αίσθηση αδιαφάνειας και θα πρέπει η πολιτεία να εξετάσει μια ρύθμιση που θα διαχωρίζει, επίσης, τις εταιρείες μέτρησης, τα media – shop και το τηλεοπτικό δίκτυο».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είπε ότι η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε σύγκλιση με τους δανειστές, σε ό,τι αφορά τον φόρο εισοδήματος και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού», ενώ εκτίμησε ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ, σημείωσε ότι «κάνει απαισιόδοξες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία, τώρα που εξετάζεται εκ νέου η συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα». Με αυτό τον τρόπο δεν αναδεικνύεται μόνο η αφερεγγυότητα του ΔΝΤ αλλά και διαφορές πολιτικής οικονομίας, τόνισε.

«Για την εξοικονόμηση των 2 δισ. ευρώ του δημοσιονομικού κενού, εμείς προτείνουμε μικρή αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ η Ν.Δ. -όπως υποστήριξε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή- θα έκοβε αυτά τα χρήματα από τις επικουρικές συντάξεις, χωρίς δεύτερη σκέψη» συνέχισε υπουργός Επικρατείας και κατέληξε λέγοντας: «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική διαφορά. Θα μπορούσαμε να έχουμε μια συμφωνία με άγριες περικοπές συντάξεων, χωρίς προστασία πρώτης κατοικίας, χωρίς τις 100 δόσεις για διευκόλυνση των πολιτών και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Το ότι δεν είναι στο τραπέζι αυτά είναι επιτυχία της παρούσας κυβέρνησης και της διαπραγματευτικής ομάδας».