Ν. Παππάς: Επιθυμία των επενδυτών να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η συζήτηση για το χρέος

«Η διεθνής επενδυτική κοινότητα επιθυμεί γρήγορη και καθαρή λύση στο ζήτημα του χρέους» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών funds, ομίλων asset management και επενδυτές.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργού Επικρατείας, ο κ. Παππάς ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις οικονομικές εξελίξεις και για το γεγονός ότι η Ελλάδα όχι μόνο υλοποιεί το πρόγραμμα αλλά υπερβαίνει τους στόχους του.

Υπογράμμισε ότι, μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα σε νέο κεφάλαιο.

Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της καινούριας εποχής, τονίζεται, είναι η σταθερότητα που εκπέμπει μια χώρα η οποία υλοποιεί τα όσα δεσμεύεται, τόσο σε επίπεδο οικονομικών στόχων όσο και μεταρρυθμίσεων, δημιουργώντας ένα περιβάλλον φιλόξενο για επενδυτές και επιχειρήσεις οι οποίες σέβονται το νόμο και επιδιώκουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Οι συνομιλητές του υπουργού Επικρατείας φέρονται να συμφώνησαν πως είναι πλέον σαφές ότι η εικόνα της Ελλάδας ως μιας χώρας σε διαρκή κρίση ανήκει στο παρελθόν.

Επιθυμία των επενδυτών, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι να ξεπεράσουν οι θεσμοί τις διαφωνίες τους ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η συζήτηση για το χρέος.

Ακόμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση η αγορά δεν έχει ακόμη προεξοφλήσει τα «καλά νέα» από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Με άλλα λόγια, δεν ακόμα έχουν ενσωματωθεί στις τιμές μετοχών και ομολόγων και αναμένεται να επηρεάσουν θετικά την ελληνική αγορά, επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του υπουργού.

Την Κυριακή, ο υπουργός Επικρατείας εγκαινίασε το νέο γραφείο Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. «Το γραφείο συστεγάζεται με τον ΕΟΤ, συντονίζουμε δυνάμεις και εξοικονομούμε πόρους, ώστε -εκτός των άλλων- να υποστηρίξουμε και να προβάλλουμε προς τα έξω τον τουρισμό τον οποίο έχουν αποκαλέσει βαριά βιομηχανία της Ελλάδας κι όχι άδικα. Και, βέβαια, να στείλουμε πανίσχυρο το μήνυμα ότι η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο» είπε.