Ν. Παππάς: Η ΝΔ θέλει να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ή όχι;

«Η Ν.Δ. καλείται να απαντήσει: θέλει να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ή όχι;», διερωτάται το υπουργείο Επικρατείας, απαντώντας σε σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης έκανε λόγο για αυταρχισμό της κυβέρνησης που διαταράσσει τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου.

«Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος μιλά για “αφαίρεση σημαντικών αρμοδιοτήτων και εξασθένιση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου προς όφελος της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Επικρατείας”, καθώς και για “αυταρχική ρύθμιση της ενός ανδρός αρχής”. Είτε δεν έχει μελετήσει επαρκώς το νόμο 4339/24.10.2015 για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, είτε σκοπίμως παραπληροφορεί για να δημιουργήσει εντυπώσεις» αναφέρει δελτίο του γραφείου Τύπου του υπουργείου Επικρατείας.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι το ΕΣΡ όχι μόνο δεν αποδυναμώνεται, αλλά -αντίθετα- του έχει ανατεθεί η αρμοδιότητα προκήρυξης και διενέργειας του διαγωνισμού, σύνταξης των όρων του, εξέτασης των φακέλων και απόρριψης τυχών προσφορών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Συνεχίζει δε λέγοντας ότι η μόνη σχετική αρμοδιότητα του υπουργού Επικρατείας είναι ο καθορισμός του αριθμού των αδειών και σημειώνει ότι «τα περί υπεραρμοδιοτήτων του υπουργού Επικρατείας, απλά δεν ισχύουν».

«Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για εξάντληση κάθε περιθωρίου συναίνεσης. Όχι μόνο περίμενε υπομονετικά μέχρι η Ν.Δ. να εκλέξει το νέο της αρχηγό, αλλά δεσμεύθηκε να μεταφέρει και την αρμοδιότητα καθορισμού του αριθμού των αδειών από τον υπουργό Επικρατείας στη Βουλή, εφ’ όσον το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συναινούσε στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Η Ν.Δ. διαρκώς αρνείται και αποδεικνύεται προσκολλημένη στη διατήρηση του καθεστώτος της ανομίας των προσωρινών αδειών που δημιούργησε και διατήρησε η ίδια -σε αγαστή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ- όλη την τελευταία 25ετία. Ένα καθεστώς που προφανώς εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα και όχι αυτά του ελληνικού λαού» προσθέτει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Επικρατείας.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει την Ν.Δ.. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες -συμπεριλαμβανομένων των νομοθετικών- προκειμένου να υλοποιήσει τη βασική προεκλογική της δέσμευση και απαίτηση του ελληνικού λαού: να καθαρίσει επιτέλους το θολό τηλεοπτικό τοπίο, καταλήγει.