Ν. Παππάς: Να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς μέτρα που ακυρώνουν τις όποιες δυνατότητες της οικονομίας

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να βεβαιωθούμε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση ,χωρίς μέτρα που ακυρώνουν τις όποιες δυνατότητες της οικονομίας» υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον διαδικτυακό τόπο News247.

«Το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους καθίσταται σημαντικό, διότι απώτερος στόχος είναι η ανασύνταξη και ανάταξη της οικονομίας. Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι μέσο για να ανατάξουμε την οικονομία, όχι δικαιολογία για να την καταστρέψουμε με συνταγή ΔΝΤ» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και προσθέτει: «αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να βεβαιωθούμε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση χωρίς μέτρα που ακυρώνουν τις όποιες δυνατότητες της οικονομίας έχουν διαφανεί αυτή τη στιγμή και μετά, όπως έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους μας, να συζητήσουμε με ειλικρίνεια το θέμα του χρέους και να δώσουμε μία οριστική λύση». Ο κ. Παππάς σημειώνει στο σημείο αυτό, ότι η συζήτηση για το χρέος πρέπει να ξεκινήσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση, όχι επειδή το λέει η κυβέρνηση, αλλά επειδή έτσι ορίζει η συμφωνία και συνεπώς «εάν το ΔΝΤ επιθυμεί να αλλάξει η συμφωνία ή παράμετροι της συμφωνίας, θα πρέπει να πείσει και το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής και τα κοινοβούλια των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που θα κληθούν την καινούρια συμφωνία να την επικυρώσουν».

Ο κ. Παππάς δηλώνει, επίσης, ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ώστε η διαχείριση της οικονομικής κρίσης να καταστεί ευρωπαϊκή υπόθεση, ενώ στο ερώτημα αν θα πρέπει να αποχωρήσει το ΔΝΤ και ποιος θα μπορούσε να αναλάβει τον δικό του ρόλο στην πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει: «θα μπορούσε να αναλάβει ο ESM. Ο ESM είναι ο χρηματοδοτικός βραχίονας. Αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ και συμμετέχει και δεν συμμετέχει. Είναι σαφές ότι κατά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα πρέπει να αναλάβει και τις τελικές του αποφάσεις».