Ν. Τόσκας: Η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες που επετεύχθη με την ΕΕ

Η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία που επετεύχθη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατήγγειλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και πρόσθεσε ότι η ροή των προσφύγων και των μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα δεν έχει μειωθεί παρά ελάχιστα.

Όπως σημείωσε ο κ. Τόσκας, η κυβέρνηση δίνει μάχη με τον χρόνο για να ολοκληρωθούν τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ), ενώ εξηγεί ότι μέχρι σήμερα το ελληνικό κράτος έχει επιβαρυνθεί με 2 δισ. ευρώ για την υποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κρίση των προσφύγων δεν πρέπει να συνδέεται με το πρόβλημα της τρομοκρατίας.

Ο κ. Τόσκας στάθηκε στην ανάγκη τερματισμού της έντασης σε Ιράκ και Αφγανιστάν, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, όπως είπε, εκτιμά πως θα συνεχιστούν οι ροές των περασμένων μηνών.

Ερωτηθείς για τον έλεγχο των συνόρων, ανέφερε ότι η πηγή του προβλήματος που έχει ενσκήψει με τα πλαστά έγγραφα δεν βρίσκεται εδώ. «Τα αποκτούν στη Συρία και στην Τουρκία. Δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις. Δεν υφίσταται καμιά δυνατότητα να ελεγχθούν πλήρως τόσο μεγάλες ροές», συμπλήρωσε.