Ν. Φίλης: Η γενική εικόνα είναι πως δεν υπάρχουν κλειστά σχολεία

Η γενική εικόνα είναι πως δεν υπάρχουν κλειστά σχολεία, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μετά από τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Όπως είπε, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε μεγάλο βαθμό έχει ικανοποιηθεί η ανάγκη για διδακτικό προσωπικό. Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανέφερε πως είναι θέμα ημερών και εκεί να υπάρξει εξομάλυνση.

Κατά τον κ. Φίλη, έως το τέλος Οκτωβρίου η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί. Σήμερα – αύριο, πρόσθεσε, αναρτώνται οι πίνακες προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι έχει ζητηθεί πίστωση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ήδη 4.000 θα προκριθούν ως αναπληρωτές για τα σχολεία και ίσως χρειαστεί, όπως επεσήμανε, «να δούμε και μια επιπλέον διαδικασία για την ειδική αγωγή».

Ερωτηθείς για τον φόρο 23% στη ιδιωτική εκπαίδευση είπε πως είναι θέμα που έχει να κάνει με τη γενικότερη οικονομική πολιτική. «Ό,τι μπορούμε θα κάνουμε για να μην επιβαρυνθεί το λαϊκό και οικογενειακό εισόδημα, διότι η επιβάρυνση του 23% δεν αφορά κάποιους προνομιούχους συμπολίτες μας, αφορά οριζόντια την οικογένεια», δεσμεύθηκε.