Ν. Φίλης: Προσωπικές οι θέσεις του Αλ. Τριανταφυλλίδη περί διδάκτρων στα δημόσια σχολεία

Προσωπικές χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τις θέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για την καθιέρωση διδάκτρων στην πρόσθετη εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία.

Απαντώντας ο υπουργός Παιδείας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα, υπογράμμισε ότι οι προτάσεις Τριανταφυλλίδη κατατέθηκαν στο πλαίσιο του διαλόγου για την εκπαίδευση και «δεν απηχούν τις θέσεις του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης για το θέμα της εκπαίδευσης».

Ο κ. Γκιόκας είπε ότι οι προτάσεις Τριανταφυλλίδη διατυπώθηκαν στην εφημερίδα «Αυγή» που είναι «το επίσημο όργανο του κόμματος» με στόχο να δημιουργήσουν τετελεσμένα. «Δεν είναι κομματικό όργανο είναι μια ανεξάρτητη εφημερίδα γνώμης η “Αυγή”», του απάντησε ο κ. Φίλης

Ο υπουργός Παιδείας επέκρινε το ΚΚΕ επειδή στελέχη του προσπάθησαν να εμποδίσουν την έναρξη του διαλόγου για την Παιδεία, προχωρώντας σε δυναμικές κινητοποιήσεις στο χώρο που θα διεξαγόταν η συνεδρίαση.

«Αυτά είναι επαναστατική γυμναστική», είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι ο διάλογος που γίνεται για την Παιδεία δεν είναι προσχηματικός και δεν γίνεται με κλεισμένες τις πόρτες.