Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον νέο εκλογικό νόμο

Ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου που επιφέρει αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Η συζήτηση θα είναι τριήμερη και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, με την ψήφιση του εκλογικού νόμου.

Παρόλο που ο χρόνος για διαβούλευσης του νομοσχεδίου αυξήθηκε από τις δύο στις τρεις ημέρες, ο εντούτοις ο στόχος της κυβέρνησης να συγκεντρώσει 200 ψήφους, ώστε ο νέος εκλογικός νόμος να ισχύσει από την επόμενη αναμέτρηση, φαίνεται ανέφικτος.

Βάσει των συσχετισμών που έχουν διαμορφωθεί στη Βουλή, υπέρ του εκλογικού νόμου τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ (144 βουλευτές), οι ΑΝΕΛ (9 βουλευτές), η Ένωση Κεντρώων (9 βουλευτές) και το ΚΚΕ (15 βουλευτές).

Ο εκλογικός νόμος αλλά και η συνταγματική αναθεώρηση βρέθηκαν στο επίκεντρο τόσο του κυβερνητικού συμβουλίου που συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης υπό τον πρωθυπουργό, όσο και των επαφών του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργο Παπανδρέου και αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων.