Ν. Χριστοδουλάκης: Οικονομική ενίσχυση των νησιών που αντιμετώπισαν κατάρρευση της τουριστικής κίνησης λόγω των προσφυγικών ροών

Οικονομική ενίσχυση των νησιών που αντιμετώπισαν κατάρρευση της τουριστικής κίνησης λόγω των μεγάλων προσφυγικών ροών καθώς και τη διάθεση στελεχών του υπουργείου Οικονομικών στο υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής για τη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμματών ανακοίνωσε ο υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης στο πλαίσιο συνέντευξης για το προσφυγικό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπουργό δέκα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα διατεθούν στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Παράλληλα, θα υπάρξει οικονομική στήριξη των νησιών που δέχονται τις μεγάλες προσφυγικές ροές και που αντιμετώπισαν κατάρρευση της τουριστικής κίνησης.

Απ’ την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ανέφερε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, με στόχο να κρατήσουμε τις ροές σε επίπεδα που οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να αντέξουν, χωρίς όμως τη δημιουργία χώρων συμφόρησης στην Αθήνα.