Οι νέες Τιμές Ζώνης αναμένεται να περιλαμβάνουν και αυξήσεις αντικειμενικών αξιών

Οι νέες Τιμές Ζώνης αναμένεται να περιλαμβάνουν και αυξήσεις αντικειμενικών αξιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση είναι πολιτική, καθώς στα πορίσματα των ειδικών επιτροπών για τις νέες Τιμές Ζώνης δεν περιλαμβανόταν καμία αύξηση, ενώ τις αυξήσεις προανήγγειλε ουσιαστικά και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του.

Οι νέες Τιμές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Το ζήτημα που αναμένουν πλέον με αγωνία οι ιδιοκτήτες ακινήτων να διευκρινιστεί αφορά τις περιοχές τις οποίες θα επηρεάσει η αύξηση αλλά και το ύψος αυτής.

Ανατροπές αναμένεται να υπάρξουν και με το φόρο ακινήτων που αναμένεται να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο νέος φόρος θα υπολογίζεται όχι μόνο με βάση την περιουσιακή αλλά και την εισοδηματική κατάσταση, κάτι που πιθανότητα συνεπάγεται υπολογισμό στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες Τιμές Ζώνης θα ισχύσουν από τις 21 Μαϊου του 2015, κάτι που επιφέρει επιπλέον ανατροπές σε σειρά φόρων όπως φόροι κληρονομιάς, δωρεές, γονικές παροχές, κλπ, όχι όμως στον ΕΝΦΙΑ του 2015.