Οι πληροφορίες για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Λίγες ώρες πριν την πρωτη τηλεοτπική αναμέτρηση με τη συμμετοχή των επτά πολιτικών αρχηγών πλην του Ν. Μιχαλολιάκου, τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν κλειδώσει τα ψηφοδέλτια Επικρατείας τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ στην τέταρτη και εκλόγιμη θέση τοποθετήθηκε η Τασία Χριστοδουλοπούλου και πέμπτος ο πανεπιστημιακός Κώστας Γαβρόγλου.

Οι πέντε πρώτοι υποψηφίοι στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

1. Γιάννης Δραγασάκης
2. Θεανώ Φωτίου
3. Νίκος Κοτζιάς
4. Τασία Χριστοδουλοπούλου
5. Κώστας Γαβρόγλου

Εμπλοκή της τελευταίας στιγμής φαίνεται να υπάρχει με τη συμμετοχή του επίτιμου Α΄ ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτρη Γράψα στο Επικρατείας της ΝΔ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του κ. Μεϊμαράκη στον κ. Γράψα ήταν να τοποθετηθεί στην πέμπτη μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ ώστε να τηρηθεί και η σειρά εκλογής στις προηγούμενες εκλογές (Θεόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως και Βασίλης Οικονόμου), πρόταση που δεν δέχθηκε ο Επίτιμος Α΄ ΓΕΕΘΑ.

Το πρόβλημα είναι ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες το όνομα του κ. Γράψα είχε διαρρεύσει στα ΜΜΕ και μάλιστα ως μια ηχηρή μεταγραφή από το χώρο των ενόπλων δυνάμεων χωρίς, όπως φαίνεται, να έχει γίνει η απαραίτηση διεργασία.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει «κλειδώσει» και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας. Στην πρώτη θέση θα είναι ο Μανώλης Γλέζος, στη δεύτερη ο σκιτσογράφος Στάθης, στην τρίτη η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση και στη θέση η Ελένη Πορτάλιου.