Οξύτατο επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλ. Τσίπρα

Οξύτατο επεισόδιο προκλήθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο της Ν.Δ. και τον Πρωθυπουργό όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο τρίτος δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των εκβιασμών ήταν «στενός συνεργάτης» του Αλέξη Τσίπρα. Όρθιος ο Πρωθυπουργός του ζήτησε πολλές φορές να ανακαλέσει, ενώ ο κ. Μητσοτάκης επέμενε στον ισχυρισμό του, επαναλάμβανε ότι «δεν ανακαλώ» και ζητούσε από τον κ. Τσίπρα να καθίσει κάτω.

Σε δήλωσή του από το βήμα της Βουλής, αμέσως μετά από τη δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάθε δικαίωμα να μην απαντά στα στοιχεία που του κατέθεσα για τις σχέσεις του κόμματός του με τους εκβιαστές. Δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί τον Πρωθυπουργό της χώρας και να λέει ότι είναι στενός συνεργάτης μου ένας από τους εκβιαστές. Οφείλει να ανακαλέσει, αλλιώς είναι ένας κοινός συκοφάντης».

Ούτε μετά την πρόσκληση του Πρωθυπουργού ανακάλεσε τον ισχυρισμό του ο κ. Μητσοτάκης. Ως «κοινό συκοφάντη», αφού δεν ανακαλεί, τον χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας.

Λίγο νωρίτερα και κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ν.Δ. θα μπορούσε να ψηφίσει την πρόταση για εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, αλλά κάλεσε ταυτόχρονα τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει την πρόταση της Ν.Δ. την πρόταση για εξεταστική για το τρίτο μνημόνιο, τα capital controls και την ανακεφαλαιοποίηση.

«Δεν καταφέρατε να μετατοπίσετε το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η κατάσταση της χώρας, στο δήθεν πρόβλημα που είναι η διαφθορά και η διαπλοκή», απάντησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στον κ. Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι 9 στους 10 πιστεύουν ότι πάμε σε λάθος κατεύθυνση και εκτίμησε πως «η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχαν υπάρξει οι εκλογές προ έτους θα είχαμε βγει από το μνημόνιο».

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στις σχέσεις που «μπορεί να είχε ο εκδότης Μαυρίκος με τη Ν.Δ. στο παρελθόν», όπως είπε.

«Θυμάμαι καλά ότι ήταν σχολιαστής του ντιμπέιτ στην ΕΡΤ; Όταν μιλάτε για σχέσεις τρίτου τύπου με δημοσιογράφους, μπορείτε να εξηγήσετε τις σχέσεις πρώτου τύπου με εκδότες όπως ο κ. Χριστοφορίδης του έντυπου “Χωνί” που προσελήφθη από την κ. Γεροβασίλη;». Όπως και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι η εφημερίδα άρχισε να παίρνει διαφημίσεις από ΔΕΚΟ, ενώ εμμέσως «απείλησε» τον πρωθυπουργό ότι «θα απολογηθεί» για την συμμετοχή των ΔΕΚΟ στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής.