Ορίζουν εκπροσώπους τα κόμματα για προανακριτική επιτροπή

 

Εντός της ημέρας αναμένεται να ορίσουν τα κόμματα τους εκπροσώπους τους στην προανακριτική επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ.

Η επιτροπή θα είναι 15μελής και, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, χωρίς να αποκλείεται να της δοθεί και μία παράταση 10- 15 ημερών.

Σε δηλώσεις του o κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που αναμένεται να αναλάβει χρέη προέδρου, ανέφερε ότι την Τρίτη η επιτροπή αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα και την Τετάρτη να ξεκινήσει το έργο της.

Από τη ΝΔ θα συμμετέχουν συνολικά πέντε βουλευτές, από το ΣΥΡΙΖΑ τρεις, από το ΠΑΣΟΚ δύο, ενώ Δημοκρατική Αριστερά, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ θα εκπροσωπούνται από ένα βουλευτή, Θα συμμετάσχει επίσης ένας βουλευτής από τους ανεξάρτητους.

Καταθέτει η συνεργάτιδα του Ι. Διωτή
Εξάλλου, εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς καλείται να δώσει σήμερα η δικηγόρος, που κατονομάστηκε από τον Ιωάννη Διώτη ως το πρόσωπο που τον βοήθησε να αντιγράψει το στικάκι που του δόθηκε από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Η πρώην στενή συνεργάτιδα του κ. Διώτη καλείται ως ύποπτη για τη διάπραξη του κακουργήματος της νόθευσης εγγράφου από κοινού.

Η εμπλοκή της στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προέκυψε από τις έγγραφες εξηγήσεις που παρείχε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ για το ενδεχόμενο διάπραξης εκ μέρους του, του αδικήματος της νόθευσης εγγράφου.