Οριακή διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας εμφανίζουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

ÅËËÁÄÁ-ÁÈÇÍÁ-ÅÊËÏÃÅÓ 17 ÉÏÕÍÉÏÕ 2012-ØÇÖÏÖÏÑÉÁ-ÅÊËÏÃÉÊÁ ÔÌÇÌÁÔÁ.(EUROKINISSI-ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)

Ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας εμφανίζουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, εν όψει των επερχόμενων εκλογών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του MEGA, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να έχει οριακό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, της τάξης του 0,3%.

Αντίθετα, οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 0,4%, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Newsit.
GPO: Προβάδισμα 0,3% για τη Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η GPO, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 25,3%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με ποσοστό 25%. Μάχη για την τρίτη θέση δίνουν η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3% και το ΚΚΕ με 5,1%, ενώ το Ποτάμι είναι στο 4,6% και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο 4%.

Αγώνα για να μπουν στη Βουλή φαίνεται να δίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν 3%, ενώ την είσοδό της στη Βουλή φαίνεται να εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων, αφού λαμβάνει ποσοστό 3,2%.

Σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με 44,3% έναντι 41,9% για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 0,4%, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Newsit.

Όπως δείχνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την πρωτιά, με μικρότερη όμως διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία σε σύγκριση με παλιότερες δημοσκοπήσεις. Σημειώνεται ότι σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν της τάξης του 1,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με ποσοστό 22,6%. Η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται να συγκεντρώνει 6,1%, το ΚΚΕ ακολουθεί με 5,5%, ενώ το Ποτάμι συγκεντρώνει ποσοστό 4,4%.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,2%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,9% και Ένωση Κεντρώων με 3,6%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμφανίζονται να συγκεντρώνουν ποσοστό 2%, μένοντας εκτός Βουλής. Αναποφάσιστο εμφανίζεται το 14% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό;», το 32% απάντησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με το 28% να εκφράζει την προτίμησή του για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Κανέναν» απάντησε το 37% των ερωτηθέντων.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 31 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου.