Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ÐÅÍÔÅËÇ--Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ óå Çìåñßäá ìå èÝìá «Ðåñß ôïõ Êáíïíéóìïý Éäñýóåùò êáé Ëåéôïõñãßáò ôùí Éåñþí Çóõ÷áóôçñßùí» Óôç öùôï ï Áñ÷éåðéóêïðïò Éåñùíõìïò ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ/EUROKINISSI

Παράκληση προς τους εκπαιδευτικούς να διδάξουν την αλήθεια μαζί με τη σοφία απηύθυνε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Μυήστε τα παιδιά στην αναζήτηση της γνώσης, στην ανακάλυψή της, στην κριτική και στην αμφισβήτησή της» τονίζει στο σχετικό μήνυμά του προς τους εκπαιδευτικούς. «Η πίστις μας δεν εστερεώθη από αμαθείς αγίους, αλλά από σοφούς και πεπαιδευμένους» προσθέτει.

Επισημαίνει μάλιστα ότι σήμερα, που ζούμε «στους ερημικούς δρόμους των γκρίζων συνοικιών των χαμένων καιρών, της άγνοιας, της έμφασης στο αποτέλεσμα, της απώλειας του παρελθόντος και της παρεμπόδισης του μέλλοντος, είναι αναγκαίο να αντισταθούμε σε αυτή τη δυσοίωνη εξέλιξη».

Απευθυνόμενος στους μαθητές, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος προτρέπει «όλους και όλες σας να αντισταθείτε σε κάθε ρεύμα ηττοπάθειας και μιζέριας, που απειλεί τη νιότη σας και τον ενθουσιασμό σας και να αγωνισθείτε με όρεξη και διάθεση για τον καταρτισμό σας. Η κατάκτηση της γνώσης και της αρετής ας είναι το καλύτερο εφόδιό σας για να είστε όχι μόνον ισάξιοι των ευρωπαίων συμμαθητών σας, αλλά και πρωτοπόροι στην επιστήμη, στην καινοτομία, στην πρόοδο».

Τέλος, δίνει σε όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά.