Ο Στιβ Τζομπς έκανε λάθος…

Αν σε κάτι μάλλον έκανε τελικά λάθος ο Στιβ Τζομπς, αυτό ήταν το εκτόπισμα που έχουν στην αγορά τα μικρά tablets, με οθόνες κοντά στις 7 ίντσες.

Ο Τζομπς, που μετά θάνατο έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζεται και «προφήτης της τεχνολογίας», δεν πίστευε ότι οι μικρότερες από 10 ίντσες οθόνες αφής μπορούν να προσφέρουν στον καταναλωτή την κατάλληλη εμπειρία χρήσης, ενώ ανησυχούσε και για τον κατακερματισμό του οικοσυστήματος γύρω από το iPad, λόγω διαφορών στο μέγεθος και την ανάλυση της οθόνης.

Ετσι δεν πίστεψε ποτέ στην εμπορική επιτυχία του iPad mini και όσο ζούσε οι φήμες για την κυκλοφορία του έμεναν απλώς… φήμες. Ωστόσο, όπως λέγεται –αποκτώντας πλέον χαρακτήρα αστικού μύθου- λίγο πριν πεθάνει ζήτησε από τον διάδοχό του και σημερινό CEO της Apple, Τιμ Κουκ, να μην αναρωτηθεί ποτέ τι θα έκανε εκείνος στη θέση του, αλλά να κάνει αυτό που θα είναι σωστό.

Και ο Τιμ Κουκ έκανε προφανώς το σωστό, παίρνοντας την απόφαση να ρίξει πριν από μερικές εβδομάδες στην αγορά το iPad mini των 7,9 ιντσών, σε μια περίοδο που το Kindle Fire της Amazon και το Nexus 7 της Google έδειχναν να κερδίζουν όλο και μεγαλύτερα μερίδια.

Σε κάθε περίπτωση η συγκέντρωση των αναζητήσεων μέσω του διαδικτύου παγκοσμίως σχετικά με τα πιο δημοφιλή tablets, τις προηγούμενες 30 ημέρες, επιβεβαιώνει ότι τα μικρότερα σε μέγεθος μοντέλα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, ενόψει των χριστουγεννιάτικων αγορών τους