Παν. Κουρουμπλής: Επικράτησαν οι σκοπιμότητες αλλά ο ελληνικός λαός έχει κρίση

Για επικράτηση σκοπιμοτήτων έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν συγκεντρώθηκαν 200 ψήφοι, προκειμένου να περάσει η απλή αναλογική με αυξημένη πλειοψηφία, ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

«Δυστυχώς, επικράτησαν οι σκοπιμότητες, αλλά ο ελληνικός λαός και κρίση έχει και δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Όλους μας θα μας κρίνει στο τέλος της τετραετίας», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής στο Πρακτορείο Fm.

«Η κυβέρνηση έφερε ένα σχέδιο νόμου, ως όφειλε, με βάση και προεκλογικές της δεσμεύσεις, αλλά και την παραδοσιακή θέση της Αριστεράς, διαχρονικά, πάνω στα ζητήματα της απλής αναλογικής. Το έφερε σε έναν ουδέτερο χρόνο, αφότου τελείωσε η αξιολόγηση […] Ξαφνικά θυμήθηκαν (στην αντιπολίτευση) το “σπάσιμο” των περιφερειών. Ξαφνικά θυμήθηκαν τους ομογενείς, τους οποίους θυμούνται κάθε φορά που είναι στην αντιπολίτευση» σχολίασε ο υπουργός, προσθέτοντας πως μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο ουδείς από την αντιπολίτευση ή το ΠΑΣΟΚ έκανε νύξη γι αυτά τα ζητήματα.

Εξάλλου, χαρακτήρισε «όνειρο θερινής νυκτός» τη βεβαιότητα της Νέας Δημοκρατίας για κατάκτηση της πρωτιάς στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας πως «το τι θα γίνει στο τέλος της τετραετίας εξαρτάται πρωτίστως από εμάς».