Παράλληλη αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη με διαρροές κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους στη Βουλή

Την ώρα που ήταν ακόμη σε εξέλιξη η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, κυβερνητικές πηγές, δια ανεπίσημου σημειώματος τους, εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο μέμφθηκαν για παντελή απουσία πρότασης στο Ασφαλιστικό και στοίχιση του πίσω από “τις φτερούγες του ΔΝΤ, αγνοώντας ακόμα και τις διαφορές που έχει το Ταμείο με Κομισιόν και ΕΚΤ”

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης, επανέφερε στην επιφάνεια σε ακόμη πιο σκληρή γραμμή του mail Χαρδούβελη τονίζοντας παράλληλα ότι:

“Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη σήμερα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή ήταν αποκαλυπτική. Ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο έχασε κατά κράτος την πρώτη του συζήτηση στη Βουλή ως αρχηγός κόμματος, αλλά αποκάλυψε ότι:

1. Επιδιώκει την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, γεγονός που μεταφράζεται σε εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων.

2. Προωθεί την ιδιωτική ασφάλιση!

3. Επιμένει στις περικοπές μισθών στον δημόσιο τομέα -πάντα αμετανόητος…

4. Καλεί την κυβέρνηση να προσέξει την αδήλωτη εργασία!

5. Άσκησε κριτική στη ΝΔ και απένειμε έπαινο στον Τ. Γιαννίτση”.

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ. Κύκλοι του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν τα εξής:

«Αφού ο πρωθυπουργός δεν αισθάνεται άνετα στην αίθουσα της Βουλής με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιλέγει να μιλήσει ξανά με διαρροές.

Αυτή τη φορά λίγο πριν τη δευτερολογία του. Όσοι είδαν κατάλαβαν. Άλλωστε το κατά συρροής ψέμα δεν μπορεί να νικήσει ποτέ την αλήθεια».