Παραδόθηκε ο 15χρονος που είχε τραυματίσει με μαχαίρι αστυνομικό στο Αίγιο

Στην Ασφάλεια Αιγίου παραδόθηκε το βράδυ της Τρίτης ο 15χρονος, ο οποίος τραυμάτισε με μαχαίρι αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τις αρχές, στη διάρκεια περιπολίας τα ξημερώματα αστυνομικός της ασφάλειας επιχείρησε να ελέγξει ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο επέβαιναν δύο 15χρονοι.

Ο οδηγός του δίκυκλου ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει, ενώ όταν εντοπίστηκε εκ νέου, μπήκε σε στενό δρόμο κατορθώνοντας να διαφύγει από το οπτικό πεδίο του αστυνομικού, ο οποίος στάθμευσε το περιπολικό, με σκοπό να προσεγγίσει το σημείο πεζός.

Για να εμποδίσουν τον αστυνομικό να κατέβει από το όχημα, οι ανήλικοι ανέπτυξαν ταχύτητα και προσέκρουσαν στην πόρτα του περιπολικού, τη στιγμή που αυτός επιχειρούσε να βγει.

O αστυνομικός τραυματίστηκε στο μέτωπο, ενώ στην προσπάθειά του να ακινητοποιήσει τον οδηγό του δικύκλου, δέχτηκε επίθεση από τον 15χρονο συνεπιβάτη, ο οποίος του επιτέθηκε με γροθιές. Στη συνέχεια ο ανήλικος τον μαχαίρωσε, τραυματίζοντάς τον στο θώρακα, κοντά στην καρδιά.

Στη διάρκεια της συμπλοκής, ο 15χρονος αποπειράθηκε να ξαναχτυπήσει με το μαχαίρι τον αστυνομικό, ο οποίος για εκφοβισμό πυροβόλησε μία φορά στον αέρα. Ο αστυνομικός με τη συνδρομή ενός πολίτη, κατάφερε να συλλάβει τον οδηγό του δίκυκλου, ο οποίος αντιστεκόταν σθεναρά στη σύλληψή του, με γροθιές και κλωτσιές, ενώ ο συνεπιβάτης κατάφερε να διαφύγει.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και στη συνέχεια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο.