Παραιτήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάσης Ζηλιασκόπουλος

Την παραίτηση του υπέβαλε το μεσημέρι της Τρίτης στο υπουργείο Υποδομών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, επί των ημερών του οποίου η εταιρεία κατέστη κερδοφόρος και μάλιστα συνδέθηκε με τις ανάγκες της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας, με βάση το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέταζε από καιρό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την εταιρεία, καθώς θεωρούσε ότι είχε κλείσει τον κύκλο του. Ωστόσο, έλαβε την απόφαση να φύγει με αφορμή το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη από εκατοντάδες μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, που προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Μάλιστα, σύμφωνα με σιδηροδρομικούς, ακτιβιστές φέρονται να ενθάρρυναν τους μετανάστες να στήσουν τις σκηνές τους πάνω στον σιδηροδρομικό άξονα, γεγονός που συζητείται ευρύτερα στους κύκλους του ΟΣΕ.

Το μεγαλύτερο φορτίο του εμπορευματικού έργου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πλέον διοχετεύεται στους προορισμούς του μέσω της Βουλγαρίας, κίνηση η οποία ήρθε αναπόφευκτα όταν έκλεισε η σιδηροδρομική γραμμή – όχι όμως χωρίς κόστος για την εταιρεία. Παράλληλα, λόγω του μπλόκου της γραμμής, η HP αποφάσισε να προωθήσει στις γραμμές παραγωγής της 100 κοντέινερ με εξαρτήματα μέσω της Σλοβενίας, προκαλώντας αίσθηση στην εγχώρια αγορά.

Επίσης, χάθηκαν μέχρι νεοτέρας τα φορτία από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τα Σκόπια, ενώ στο μεταξύ οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισαν απεργία στα εμπορευματικά δρομολόγια, προκαλώντας έναν ακόμη πονοκέφαλο για την εταιρεία.