Παρακάμπτουν τον Πειραιά τα πλοία της COSCO λόγω της απεργίας που κήρυξαν οι σιδηροδρομικοί

epaselect epa04268457 A port worker stands between container of the Cosco containers terminal before the visit of Greek Prime Minister Antonis Samaras and the Chinese Premier Li Keqiang, at the Piraeus port, Athens, Greece, 20 June 2014. The two premiers inaugurated the train which will transport containers with Chinese products from the premises of Cosco, through the network of Hellenic Railway (OSE), to the mainland of Europe. EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Δεν πέρασαν ούτε 48 ώρες από την επισήμανση του επικεφαλής της COSCO Σου Λιρόνγκ στον πρωθυπουργό ότι «καλό θα ήταν στην Ελλάδα να μη γίνονται τόσες απεργίες» και έγινε κατανοητό τι ακριβώς εννοούσε.

Σύμφωνα με Τα Νέα, εξαιτίας της απεργίας που κήρυξαν οι σιδηροδρομικοί από την Παρασκευή έως και αύριο Τρίτη, με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η COSCO έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την εξυπηρέτηση των πελατών της που βρίσκονται στην Κεντρική και τη Δυτική Ευρώπη.

Έτσι, εδώ και τρεις ημέρες τα πλοία της αλλάζουν ρότα, παρακάμπτουν τον Πειραιά και κατευθύνονται στο λιμάνι Κόπερ της Σλοβενίας, απ’ όπου τα εμπορεύματα μεταφέρονται σιδηροδρομικώς στους τελικούς αποδέκτες.

«Εχουμε πελάτες, δεν μπορούν να είναι όμηροι των απεργιών» λένε πηγές της εταιρείας, που εξηγούν ότι η παράκαμψη είναι προσωρινή.