ΠΑΣΟΚ: Δεν έχουν αντίκρισμα αλήθειας οι ενέσεις «αισιοδοξίας» της κυβέρνησης στους βουλευτές της

«Δεν έχουν αντίκρισμα αλήθειας οι ενέσεις «αισιοδοξίας» της κυβέρνησης στους βουλευτές της εν όψει ψήφισης των μέτρων» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα στοιχείς της Κομισιόν για την οικονομία και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επιμένει» για μια φορά ακόμη, στην αγαπημένη της συνταγή, την επιβολή φόρων.

«Μείωση αφορολογήτου, αύξηση ΦΠΑ, φόροι στα οχήματα, στα καύσιμα, στα οινοπνευματώδη, στα τσιγάρα. Φόροι που επιβαρύνουν κυρίως τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα. Μετά από αυτά, μετά από το νέο πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ (αθροιστικά 12,5 δισ. την 2ετία), γίνεται κατανοητό ότι οι ενέσεις «αισιοδοξίας» της κυβέρνησης στους
βουλευτές της εν όψει της ψήφισης των μέτρων δεν έχουν αντίκρισμα αλήθειας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Καταλογίζει στην κυβέρνησ πανικό καθώς η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στην ώρα της,« χωρίς τεχνητές καθυστερήσεις, που μεγαλώνουν τον λογαριασμό. Και φυσικά όχι όπως το επιχειρεί η Κυβέρνηση «στα τυφλά και όπου κάτσει» .

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει ότι προκαλεί «εντύπωση προκαλεί η αφωνία της κυβέρνησης στην περίεργη αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας για το νόμισμα. Που το πάνε;».