ΠΑΣΟΚ: Η αποτυχία του διαλόγου για την Παιδεία ήταν παταγώδης

Η αποτυχία του διαλόγου για την Παιδεία ήταν παταγώδης, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ. «Τα θεσμικά όργανα διαλόγου για την εκπαίδευση ΕΣΥΠ και ο θεσμικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας το ΙΕΠ, έχουν μείνει επιμελώς έξω από κάθε διαδικασία διαλόγου και έχουν υποβαθμιστεί από την κυβέρνηση» καταγγέλλει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε με ένα προεκλογικό πρόγραμμα για την παιδεία, το οποίο απορρίφθηκε, προφανώς ως πρόγραμμα ψευδαισθήσεων, όπως κάθε άλλη προεκλογική του πρόταση.

» Τα θεσμικά όργανα διαλόγου για την εκπαίδευση ΕΣΥΠ και ο θεσμικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας το ΙΕΠ, έχουν μείνει επιμελώς έξω από κάθε διαδικασία διαλόγου και έχουν υποβαθμιστεί από την κυβέρνηση.

» Ο πρόεδρος της επιτροπής ‘σοφών’ κ. Λιάκος ανακοίνωσε εννέα γενικά σημεία φιλοσοφικών προτεραιοτήτων για την Παιδεία.

» Ο κ. Φίλης ενώ προσποιείται ότι διεξάγει διάλογο την ίδια στιγμή φέρνει καταστροφικά νομοθετήματα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, με μόνο ιδεοληπτικό του σκοπό να καταστρέψει ό,τι καλό έχτισαν ‘οι προηγούμενοι’.

» Ο Τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ιδέες σε αντίθετη κατεύθυνση με όλα τα παραπάνω. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί αμαχητί για περικοπές στην παιδεία μέσω του Μνημονίου που επέλεξε, μετά την αποτυχία διαπραγμάτευσης.

» Ο βουλευτής κ. Γαβρόγλου φέρνει πόρισμα διαλόγου που πάσχει από σαφείς εσωτερικές αντιφάσεις και που ούτε το ίδιο έχει σαφείς προτάσεις παρά μόνο ευχολόγια.

» Αλήθεια πώς εξηγεί ότι ενώ στο πόρισμά του περιγράφει ότι οι μαθητές πρέπει να διδάσκονται όλα τα μαθήματα του αναμορφωμένου προγράμματος (τέχνες, φυσική αγωγή, περιβαλλοντική εκπαίδευση, δημιουργικές δράσεις και μαθήματα) την ίδια στιγμή είναι η κυβέρνησή του, που καταργεί αυτά ακριβώς στα ολοήμερα σχολεία;

» Και όλα αυτά στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία πρέπει να συζητά και να ψηφίζει Νομοσχέδια, αλλά τελικά μετατρέπεται σε εργαστήριο προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην μετά ψευδαισθήσεων εποχή.

» Εκτός και αν προετοιμάζει το πρόγραμμα του επόμενου υπουργού Παιδείας, ο οποίος,σύμφωνα με το κείμενο, αξιώνει να παραμείνει έως το 2022.

» Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε αν ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήσει με όσα πολεμούσε, απέρριπτε, αποδομούσε και εξύβριζε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν έχετε να πείτε τίποτα περισσότερο από μια μεγάλη συγγνώμη.

»Όχι στο ΠΑΣΟΚ. Αλλά στα παιδιά της Ελλάδας, που τους κάνατε τη ζωή και την εκπαίδευση δύσκολη την περίοδο της επαναστατικότητάς σας και διδάξατε ‘ανυπακοή’, που μετατρέπεται σήμερα δυστυχώς σε πλήρη υποταγή και σε πολιτική αδιεξόδου. Γιατί ενώ η κοινωνία θα περίμενε νέες ιδέες και μια άλλη προοδευτική πολιτική, εσείς δεν έχετε τίποτα καινούργιο να καταθέσετε παρά μόνο καταστρέφετε.»