ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση και κυρίως γνώση να στηρίξει τον τουρισμό

Βολές εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την ότι δεν έχει καμία διάθεση να στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό, με αφορμή την απόφαση της αεροπορικής εταιρείας Ryanair να τερματίσει, κατά δύο μήνες νωρίτερα, το θερινό πρόγραμμα πτήσεων στην Ελλάδα.

«Είναι σαφές, πλέον, ότι η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ δεν έχει καμία διάθεση και κυρίως γνώση να στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό. Στη παρούσα όμως συγκυρία, όπου η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανταγωνιστικότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, οφείλει να επιδείξει, τουλάχιστον, την απαιτούμενη σοβαρότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τελευταίο «κατόρθωμα» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «είναι να οδηγήσουν με την ανεπάρκεια, την ανυπαρξία και τις πολιτικές τους επιλογές για αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% στην απόφαση της Ryanair να τερματίσει, κατά δύο μήνες νωρίτερα, το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων στη χώρα μας. Οι συνέπειες μια τέτοια απόφασης θα είναι πλήρως αρνητικές για τουριστικούς προορισμούς που συνδέονταν με την συγκεκριμένη εταιρεία, προσθέτοντας κι αλλά προβλήματα, πέρα από αυτά που κάθε μέρα δημιουργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».