ΠΑΣΟΚ: Μνημείο καθεστωτικής αλαζονείας η δήλωση του Χρ. Βερναρδάκη για την αυτονόμηση των ΜΜΕ

Μνημείο καθεστωτικής αλαζονείας αποτελεί, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη ότι η αυτονόμηση των ΜΜΕ είναι παθογένεια της Δημοκρατίας.

Το ΠΑΣΟΚ παρατηρεί ότι η εν λόγω δήλωση «κυριολεκτικά ξεσκεπάζει και το τελευταίο φύλο συκής της κυβέρνησης» και προσθέτει ότι «αποτελεί ωμή ομολογία όχι απλά των μεθοδεύσεών της για έλεγχο των ΜΜΕ αλλά και μιας καθεστωτικής πολιτικής κουλτούρας από την οποία διέπεται».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «παθογένεια της Δημοκρατίας είναι μια κυβέρνηση να αρνείται να βάλει πραγματικούς κανόνες ανοιχτού και υγιούς ανταγωνισμού στον χώρο των ΜΜΕ που θα υπηρετούν τον πολίτη και το δημόσιο συμφέρον». «Γιατί παθογένεια της Δημοκρατίας είναι να επιδιώκει μια κυβέρνηση τον έλεγχο και την χειραγώγηση των ΜΜΕ», συμπληρώνεται.

«Φαίνεται δυστυχώς ότι κάποιοι στη κυβέρνηση πραγματικά θέλγονται από ολοκληρωτικά καθεστώτα τύπου Βόρειας Κορέας. Σήμερα αποκαλύφτηκαν! Μόνο που δεν θα τους κάνουμε την χάρη», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.