ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Φίλης καταστρέφει ό,τι με κόπο χτίστηκε και ικανοποιεί κομματικούς φίλους

Επίθεση στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ότι καταστρέφει ό,τι με κόπο χτίστηκε και ικανοποιεί κομματικούς φίλους και ακροατήριο εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις ρυθμίσεις για τα πανεπιστήμια.

Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι «εισάγει ρυθμίσεις για το πανεπιστημιακό άσυλο, καταργεί πλέον τα συμβούλια διοίκησης ιδρυμάτων και τρέχει στο παρελθόν για τη συμμετοχή των φοιτητών στη διοίκηση, την εκλογή πρυτάνεων, τους αιώνιους φοιτητές. Αποδομεί το Νόμο 4009/2011 του ΠΑΣΟΚ που είχε προετοιμαστεί μέσα από ευρύτατο και ειλικρινή διάλογο και είχε ψηφιστεί από τα 5/6 της Βουλής».

Επίσης κάνει λόγο για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ που θα υπηρετήσει το μνημόνιο και με την απαξίωση της παιδείας.

«Φαίνεται εξάλλου ότι αρέσει στον κ. Φίλη αυτός ο ρόλος, του πάει» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Κατηγορεί την κυβέρνηση για πειραματισμούς καθώς όπως σημειώνει τη στιγμή που καλεί όλον τον εκπαιδευτικό κόσμο σε εθνικό διάλογο για την Παιδεία, ο Υπουργός εισάγει ρυθμίσεις αποδόμησης του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου ακυρώνοντας ο ίδιος στην πράξη τον διάλογο που έχει εξαγγείλει.

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ καλεί τον κ. Φίλη να πάρει πίσω όλες τις «διαλυτικές του πρωτοβουλίες» των τελευταίων μηνών και να διεξάγει ειλικρινή διάλογο για την Παιδεία κατά το πρότυπο που ακολουθήθηκε από το 2009 έως το 201.