Πολυμελής εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ

Πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας έκαναν ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες στη Νοτιοανατολική Αττική, στην Κορινθία και στην Εύβοια, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, στο Κορωπί, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, πέντε μέλη της ομάδας, όλοι Ρομά, ηλικίας από 22 έως 42 ετών, τη στιγμή που προσπαθούσαν να διαρρήξουν μονοκατοικία στην περιοχή.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε στον καταυλισμό Ρομά, στη θέση Σοφό Ασπροπύργου, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ένας ακόμα Ρομά, μέλος της ομάδας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται έξι συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα, για αντίσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των κατηγορουμένων, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων ρολογιών, γυαλιών ηλίου, ηλεκτρονικών συσκευών, κινητών τηλεφώνων, διαρρηκτικών εργαλείων, μία καραμπίνα, είκοσι φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 1.370 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 149 υποθέσεις διαρρήξεων οικιών στις περιοχές του Κορωπίου, Μαρκόπουλου, Καλυβίων, Κερατέας, Αναβύσσου, Λαυρίου, Ραφήνας, Ν. Μάκρης, και Βραχατίου, Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. Επίσης εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες στην Κερατέα και στα Ψαχνά Ευβοίας, καθώς και δύο κλοπές οχημάτων.