Πολυπληθής η ελληνική start up κοινότητα

 

Την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου η αίθουσα του αμφιθεάτρου του Μουσείου Μπενάκη ξεχείλισε από κόσμο. Το διεθνές blog TechCrunch, σε συνεργασία με το ελληνικό Open Coffee, διοργάνωσε ένα event που απευθυνόταν στην πολυπληθή -όπως αποδείχθηκε- ελληνική startup κοινότητα.

Στους ανθρώπους δηλαδή που θέλουν να ξεκινήσουν ή θέλουν να συμβάλουν στο ξεκίνημα εταιρειών που βασίζονται σε νέες και καινοτόμες ιδέες.

Ας ξεκινήσουμε με τις συστάσεις. Το TechCrunch είναι ένα από τα πιο δημοφιλή blog τεχνολογίας ανά τον κόσμο, το οποίο, πέρα από την παροχή ειδήσεων, πληροφόρησης και απόψεων για θέματα τεχνολογίας, προωθεί ενεργά τη νέα επιχειρηματικότητα.

Με ποιον τρόπο; Δημιουργώντας συναντήσεις μεταξύ των… εμπλεκομένων. Δηλαδή των ιδεών (φοιτητές μηχανικοί υπολογιστών, developers, σχεδιαστές κ.ά.) των ανθρώπων της αγοράς (hardware και software) και του… κεφαλαίου (διεθνή επενδυτικά funds).

Το μοναδικό συστατικό που δεν αναφέραμε είναι οι περιπτώσεις των success stories. Δηλαδή των ανθρώπων, των εταιρειών, που κατάφεραν να κάνουν πράξη τις ιδέες τους, να καλύψουν με καινοτόμες λύσεις ανάγκες τις αγοράς και εν τέλει να μεγαλώσουν ή και να γιγαντωθούν (επιχειρηματικά) απλώνοντας τα φτερά τους και πέραν των γεωγραφικών τους ορίων