Πορεία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ στο ΥΠΟΙΚ – Δέσμευση Τσακαλώτου για έναρξη διαλόγου σχετικά με το ειδικό τέλος

Πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν την Τρίτη οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, με αφορμή την επιβολή τέλους στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού.

Όπως αναφέρουν οι πράκτορες, κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, υπήρξε δέσμευση από μέρους του υπουργού για την έναρξη διαλόγου με τους πράκτορες του ΟΠΑΠ, ώστε να επανεξεταστεί το ειδικό τέλος που επιβλήθηκε στα παιχνίδια του Οργανισμού.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ), Κυριάκος Τοπτσίδης, δήλωσε, μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των πρακτόρων με τον κ. Τσακαλώτο: “Παραδώσαμε ψήφισμα στον υπουργό Οικονομικών και του εξηγήσαμε αναλυτικά τις συνέπειες του καταστροφικού μέτρου. Έδειξε πλήρη κατανόηση και δεσμεύτηκε να καταθέσει τροποποιητικό νόμο στη Βουλή, αποσύροντας το ειδικό τέλος, αν πείσουμε, μετά από διαβούλευση πως το μέτρο πλήττει τόσο τον ΟΠΑΠ όσο και τα πρακτορεία”.

Ο κ. Τοπτσίδης ανέφερε ακόμη πως ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε για την άμεση σύσταση επιτροπών, εντός της εβδομάδας, στις οποίες θα εξεταστούν οι επιπτώσεις της νέας φορολογικής επιβάρυνσης. “Ο υπουργός αντιλήφθηκε ότι θα υποστούν μεγάλη μείωση τζίρου τα πρακτορεία. Με το ειδικό τέλος οι παίκτες θα παίζουν λιγότερο. Αν καταφέρουμε να το αποδείξουμε, το μέτρο θα αποσυρθεί. Και θα το αποδείξουμε, γιατί έχουμε όλα τα στοιχεία στη διάθεσή μας”, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΠΠΠ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) παραμένει αντίθετη στο μέτρο, που, όπως επισημαίνει, προκαλεί αφανισμό του κλάδου. Οι πράκτορες αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή τέλους 0,05 ευρώ σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, καθώς, όπως υποστηρίζουν, “στοχοποιείται το νόμιμο παιχνίδι, ενώ, παράλληλα, πριμοδοτείται ο παράνομος τζόγος που καλπάζει ανενόχλητος”.

“Εξάλλου”, σύμφωνα με την ΠΟΕΠΠΠ, “το μέτρο που αποφασίστηκε δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, καθώς το ειδικό τέλος καταστρέφει τον τζίρο των πρακτόρων και, συνολικά, θα φέρει λιγότερα έσοδα από τα σημερινά στο κράτος”.

Το ειδικό τέλος, σύμφωνα με εκτιμήσεις τους, οδηγεί πάνω από 1.000 πρακτορεία στο “λουκέτο”, αυξάνοντας την ανεργία, σύμφωνα με την ΠΟΕΠΠΠ.