Προβοπουλος: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα γυρίζει σελίδα

“Γυρίζει σελίδα το ελληνκό τραπεζικό σύστημα” επισημαίνει σε άρθρο του στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.«Αυτό έχει ζήτημα ουσιαστικής σημασίας τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη», προσθέτει ο κ.Προβόπουλος.

«Η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη αποτελεί το μοχλό για να αντιμετωπίσει η χώρα τις προκλήσεις της- από το βάρος του χρέους της μέχρι το έλλειμμά της και την αυξανόμενη ανεργία», επεσήμανε.

«Η κρίση χρέους που ξέσπασε στη χώρα το 2009 επέφερε μεγάλα δημοσιονομικά και εξωτερικά ελλείμματα, για τις συνέπειες των οποίων είχε προειδοποιήσει η Τράπεζα της Ελλάδος. Η κρίση προκάλεσε ένα ολέθριο πλήγμα στην ελληνική οικονομία. Το πραγματικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 20% – και συνεχίζει να υποχωρεί», ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ.

Μεταξύ άλλων ο κ.Προβόπουλος σημείωσε ότι «η στρατηγική μας στοχεύει στην ενίσχυση των βιώσιμων τραπεζών και την εξυγίανση των μη βιώσιμων προστατεύοντας στο ακέραιο την χρηματοπιστωτική σταθερότητα», ενώ τόνισε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με την τρόικα, έθεσε ως στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου τραπεζικού τομέα με ισχυρή κεφαλαιακή θέση, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό του ρόλο στην πορεία της οικονομίας.