Προεδρία της Δημοκρατίας: Όσοι υποστηρίζουν ότι ο ΠτΔ “κλείνει το μάτι στη δραχμή” ψεύδονται συνειδητά

Σκληρή απάντηση σε όσους επέκριναν τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη δήλωσή του ότι «το νόμισμα αποκτά νόημα μόνον όταν υπηρετεί τον άνθρωπο» έδωσε ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Προεδρίας Κώστας Μελισσόπουλος.

«Όσοι υποστηρίζουν οτι ο ΠτΔ “κλείνει το μάτι στη δραχμή” ψεύδονται συνειδητά και παραπλανούν σκόπιμα. Και το γνωρίζουν καλά.Παλιά τους τέχνη» έγραψε ο Κ.Μελισσόπουλος στο Twitter.

Η αναφορά του Πρ.Παυλόπουλου, κατά την ανακήρυξή του ως επιτίμου δημότη του δήμου Άργους-Μυκηνών, προκάλεσε πολιτική σύρραξη, ενώ ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει αμετακίνητα την εθνική στρατηγική επιλογή για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα μιας ισχυρής Ευρώπης. Την επιλογή αυτή οφείλουμε να την υπηρετούμε όλοι, χωρίς να δίνουμε αφορμές για παρερμηνείες» τόνισε ο Κυρ.Μητσοτάκης.

Για «αφωνία της κυβέρνησης» στην «περίεργη αναφορά» του Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ, ενώ το Ποτάμι σημείωσε πως «οι αναφορές περί νομίσματος στο μέσον μιας ατελέσφορης διαπραγμάτευσης δίνουν λαβή για δεύτερες σκέψεις».

Στήριξη στον Προκόπη Παυλόπουλο παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι προσφεύγει στην κινδυνολογία. «Δεν μας προκαλούν καμία έκπληξη ούτε η ανεύθυνη και μικροπολιτική στάση της ΝΔ που επενδύει στην καταστροφή ούτε βέβαια η στάση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που ακολουθούν ασθμαίνοντας τη ΝΔ. Τέτοιες κινήσεις μαρτυρούν μόνο πανικό» σχολίασε η Κουμουνδούρου.

Εξίσου σφοδρή ήταν η αντίδραση της ΝΔ στην παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας από ένα κόμμα ανεύθυνων, ψευτών και επικίνδυνων για τη χώρα. Να φύγουν τώρα…».

Τα σχόλια Παυλόπουλου επικρότησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, καταγγέλλοντας παράλληλα τη «δογματική και τυφλή ευρωπληξία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του συμπλέοντος Ποταμιού».