Προσωρινή λύση για πρόσφυγες και μετανάστες – Στο γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού για τρεις μήνες

Σε προσωρινή λύση για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στο γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού για τρεις μήνες, κατέληξαν κατά τη συνάντησή τους ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και οι δήμαρχοι Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μουζάλας, θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για τους επόμενους τρεις μήνες ο χώρος του γηπέδου χόκεϊ στο Ελληνικό, για την προσωρινή στέγαση προσφύγων και μεταναστών, ενώ θα διασφαλιστεί συγχρόνως η ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για τους κατοίκους της περιοχής.

Σε κοινή τους δήλωση, ο κ. Μουζάλας και οι κ.κ. δήμαρχοι ανέφεραν ότι η συνέχιση της προσωρινής χρησιμοποίησης του χώρου για τρεις ακόμη μήνες θα τελεί υπό φύλαξη της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ την ευθύνη διαχείρισης θα φέρει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που θα συνεργάζεται αδιαλείπτως με τους δήμους της περιοχής και την Περιφέρεια Αττικής.

«Θεωρούμε αυτό το γεγονός ένα εξαιρετικό παράδειγμα δημιουργικής συνεργασίας που και οι δυο πλευρές θα υποστηρίξουν με συνέπεια» σημείωσε ο κ. Μουζάλας μετά τη συνάντηση.

Ο υπουργός επεσήμανε επίσης ότι «τίποτα βέβαια από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την συμβολή της “Ελληνικό Α.Ε.” και του ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο των δεσμεύσεων τους για την αξιοποίηση του ακινήτου».

Από την πλευρά του ο κ. Παπανικολάου ανέφερε ότι θα υπάρχει αυστηρή φύλαξη από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ ο κ. Κωνσταντάτος επεσήμανε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν θα μένουν στον χώρο για τρεις μήνες,

Τέλος, ο κ. Κονδύλης έκανε λόγο για αμοιβαία αποδεκτή λύση και διαβεβαίωσε τους πολίτες της περιοχής ότι θα διασφαλιστεί η ομαλότητα της ζωής στην περιοχή.