Προφυλακιστέοι οι συλληφθέντες της Κοζάνης

 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στην Αγροτική τράπεζα και το ταχυδρομείο Βελβεντού, μετά την απολογία τους στον ανακριτή Κοζάνης. Οι νεαροί αποχώρησαν από τον ανακριτή συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ κατά τη μεταφορά τους έφτυσαν τις κάμερες, φωνάζοντας παράλληλα «ζήτω η αναρχία». Όπως είχαν προαναγγείλει σε κοινή ανακοίνωσή τους τρεις εξ αυτών, όταν οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή Κοζάνης όλοι τους αρνήθηκαν να απολογηθούν, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζουν οποιαδήποτε δικαστική εξουσία. Και οι τέσσερις αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού. Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., μέρη προκηρύξεων για την ανάληψη ευθύνης δύο εμπρησμών βρέθηκαν στο USB που εντοπίστηκε κατά τις έρευνες στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου. Επιπλέον, σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε στο Indymedia οι συλληφθέντες της οργάνωσης Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους τέσσερις συλληφθέντες της Κοζάνης, επισημαίνουν, ωστόσο, ότι δεν είναι μέλη της οργάνωσης.

Έξω από τα δικαστήρια της Κοζάνης συγκεντρώθηκαν περίπου 100 άτομα για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς τους συλληφθέντες. Ανάρτησαν πλακάτ και πανό ενώ πέταξαν και αρκετά φυλλάδια διαμαρτυρίας, τα οποία ανέφεραν: «Όποιος σηκώνει χέρι σε αγωνιστές κόβεται» και «Μπάτσοι δικαστές πολιτικοί δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχοι».

Κατά τη μεταφορά τους στον ανακριτή, ο Δημήτρης Πολίτης έφτυσε την κάμερα, ενώ ο «τοξοβόλος» Γ. Μιχαηλίδης φώναξε «ζήτω η αναρχία».

Σημειώνεται ότι η δικαστική έρευνα για τις καταγγελίες περί βασανισμού των συλληφθέντων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα, κείμενο των Ρωμανού, Μπουρζούκου και Μιχαηλίδη, που αναρτήθηκε στο Indymedia, ανέφερε:

«Ξεκλέβουμε δυο λόγια από τα κελιά των κρατητηρίων που βρισκόμαστε αιχμάλωτοι για να δηλώσουμε τους σκοπούς και τις προθέσεις μας ώστε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο σχετικά με τα τελευταία γεγονότα.

Ως Αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή επιλογή αντίστασης. Η κίνησή μας δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση.

Σχετικά με τον βασανισμό μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν θέλουμε να αποτελεί σημείο θυματοποίησης μας. Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τους εχθρούς της ελευθερίας. Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν συνθλιβεί στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές τους. Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη.
Απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους της δικαιοσύνης, η στάση μας θα είναι αδιάλλακτη και ανυποχώρητη.

Μέρος κειμένου για την ανάληψη ευθύνης πράξης εμπρησμού, που πραγματοποιήθηκε από την ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ-ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ- την 24η Σεπτεμβρίου 2012, σε βάρος της εταιρείας TRANSAM Trading Co ΕΠΕ στο Χαλάνδρι, η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο την 27η Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 22.57, υπάρχει αποθηκευμένο σε αυτό προγενέστερα της ανάρτησης και συγκεκριμένα από την 03.47 ώρα της 23ης Σεπτεμβρίου 2012.

»Μέρος κειμένου που αποτελεί προσχέδιο προκήρυξης, το οποίο έχει αποθηκευθεί την 03.47 ώρα της 23ης Σεπτεμβρίου 2012, σχετικά με την ανάληψη ευθύνης από τη ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ/ΚΟΜΜΑΝΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ για την εμπρηστική επίθεση στην οικία του πρώην Υπουργού Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννου Παπαντωνίου, η οποία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 7ης Δεκεμβρίου 2012 και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο την 18.18 ώρα της ίδιας ημέρας.

»Αφίσα που απεικονίζει φωτογραφία του επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ 85 κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την επίθεση με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, που πραγματοποιήθηκε την 08.30 ώρα της 30ης Δεκεμβρίου 2010 από την τρομοκρατική Οργάνωση ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ».

Όπως είπε ο κ. Μανούρας, η αφίσα με το κείμενο δημιουργήθηκε την 9η Δεκεμβρίου 2011 και η μορφή του αρχείου το καθιστά κατάλληλο για εκτύπωση.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στις έρευνες της αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου βρέθηκε κοντάκι καραμπίνας, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου, μία εσωτερική θήκη πυροβόλου όπλου, 19 καψύλλια χρώματος καφέ, μια φωτοβολίδα θαλάσσης, οκτώ φιαλίδια βουτανίου, τρία κράνη μοτοσικλετιστή, δύο παντελόνια στρατιωτικού τύπου, οκτώ διευθύνσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση στη περιοχή της Αθηνάς.

Επίσης βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, δύο πολυμηχανήματα, μια συσκευή πλαστικοποίησης, ένας υποδοχέας θυρών για συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb sticks), μία fορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick), ένας πλαστικός αντάπτορας, μία κάρτα αποθήκευσης δεδομένων, δύο κενές θήκες κιθάρας, δύο νάιλον τσάντες γνωστού πολυκαταστήματος, ειδή ρουχισμού και εξαρτήματα κινητών τηλέφωνων.