Πρ. Παυλόπουλος: Δεν πρόκειται να υπάρξει υποχώρηση στα εθνικά ζητήματα

Μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει υποχώρηση στα εθνικά ζητήματα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και τόνισε ότι η τριμερής με Κύπρο και Αίγυπτο αποτελεί πρότυπο συνεργασίας προτρέποντας την Τουρκία να διδαχθεί από αυτήν.

Ο κ. Παυλόπουλος υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας Αμπτάλ Φατάχ αλ Σίσι στο Προεδρικό Μέγαρο και κατά την συνάντησή τους έκανε λόγο για την υποδειγματική συνεργασία των τριών χωρών και πρόσθεσε ότι αφορά πολλά θέματα και ιδίως την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Υπογράμμισε ότι η τριμερής συνεργασία αποτελεί πρότυπο γιατί σέβεται απολύτως το διεθνές δίκαιο στο σύνολο του, και το γραπτό και το εθιμικό, και τόνισε ότι η Τουρκία μπορεί να διδαχθεί πολλά σε ότι αφορά της συνεργασία της με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Υπογράμμισε δε, ότι «δεν διεκδικούμε από κανέναν τίποτε, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε θέματα που αφορούν τα εθνικά μας ζητήματα».

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε επίσης στον σταθεροποιητικό ρόλο της Αιγύπτου στην ευρύτερη περιοχή, είπε ότι πρέπει να να τερματιστεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και στην Συρία, να αντιμετωπιστεί με όρους ανθρωπισμού το προσφυγικό και να αντιμετωπιστούν οι δολοφόνοι τρομοκράτες του ISIS.