Πρ. Παυλόπουλος: Η προσφυγική κρίση αποδεικνύει ότι κέντρο βάρους της ΕΕ δεν είναι το νόμισμα αλλά ο άνθρωπος

Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι εκείνη η οποία, με βάση την ιστορία της και τις θυσίες της, μπορεί να διδάξει καλύτερα και την Ευρώπη ως προς το χρέος της απέναντι στον Άνθρωπο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την προσφώνησή του προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη διάρκεια γεύματος στο Προεδρικό Μέγαρο με την ευκαιρία της εορτής της Ορθοδοξίας.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, η οξύτατη προσφυγική κρίση αποδεικνύει ότι κέντρο βάρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι το νόμισμα αλλά ο άνθρωπος. «Πάνω σ΄ αυτήν την βάση θα κριθεί τελικώς αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπάρξει και θα οδηγηθεί στην ολοκλήρωσή της ή θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στον ρόλο της Εκκλησίας στην ελληνική κοινωνία και ιδίως στις σημερινές δύσκολες συνθήκες ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι στη χώρα μας, η Εκκλησία είναι εκείνη η οποία, μέσα στην δραματική κοινωνική και οικονομική κρίση και κατά το μέρος που της αναλογεί, έχει αποτρέψει την ρήξη του κοινωνικού ιστού και, επέκεινα, της κοινωνίας μας.