Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με φόντο την υπόθεση του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με το Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, δίνει η ΝΔ, καθώς σε νέα ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος επισημαίνεται πως «το Μαξίμου, επιτέλους, μετά από δύο ημέρες εκκωφαντικής σιωπής, επιβεβαίωσε ότι η επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον κ. Μαδούρο είναι υπαρκτή».

Η ΝΔ τονίζει πως καταλαβαίνει «τη δυσκολία του κ. Τσίπρα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» και αναφέρει πως το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ πνίγηκε στον βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας. «Ο κ. Τσίπρας παραμένει βαριά εκτεθειμένος» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για προσπάθεια να αμφισβητήσουν το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, προκειμένου να αποφύγουν να απαντήσουν για τις «σχέσεις με το κύκλωμα εκβιαστών», κατηγορεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Η ΝΔ και ο κ. Κουμουτσάκος φτάνουν μέχρι τη Βενεζουέλα στην προσπάθειά τους να μην απαντήσουν για τις σχέσεις με το κύκλωμα εκβιαστών. Για να το πετύχουν, προσπαθούν να αμφισβητήσουν το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, σε μια υπόθεση όπου υπήρξε ενεργή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και το οποίο αφορά σεξουαλική παρενόχληση εργαζομένων. Για την φιλότιμη αυτή προσπάθεια της μονταζιέρας τους, απαντάμε στον κ. Κουμουτσάκο με τον μόνο τρόπο που αυτός κατανοεί, με τις φράσεις ενός στενού – από ότι φαίνεται – συνεργάτη του:

«..Να σου πω. Είσαι θεός. Οι ανακοινώσεις αυτές αδερφέ? επειδή είμαι από παιδί στη ΝΔ…Ρε τώρα, να σου πω κάτι, κανείς δεν τα έχει βγάλει, πλάκα μου κάνεις τώρα; Τι είμαι κανένας χθεσινός είμαι τώρα εγώ; Στην πιάτσα είμαι. Τους έχεις στείλει για χόρτα? Παίζεις πάνω, δεξιά, κέντρο, αριστερά, τους τρέχεις, πας μπροστά, λογοπαίγνια, σκόνη και θρύψαλα τους έχεις. Στο λέει ο Τάκης που είναι φίλος. Άμα δεν μου άρεσε κάτι, θα στο έλεγα».