«Πόλεμος» για τα δημοσιεύματα περί διαπλοκής μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ

«Πόλεμος» για τα δημοσιεύματα περί διαπλοκής ξέσπασε την Κυριακή μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερωτήματα έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία η «παραδοχή των επαναλαμβανόμενων κρυφών συναντήσεών του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ)», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος.

Καλεί επίσης τον «μοιραίο», όπως τον χαρακτηρίζει, Πρωθυπουργό να απαντήσει 3+1 ερωτήσεις:

«1. Γιατί ο “αδέκαστος πολέμαρχος” κατά της διαπλοκής, συναντάται κρυφά, όχι μία αλλά τέσσερις φορές με γνωστό μεγάλο εκδότη; Τι συζήτησαν;»

«2. Εάν του ζητήθηκε μια φορά ευνοϊκή ρύθμιση δανείων και εκείνος την απέρριψε, προς τι οι ακόμα τρεις συναντήσεις;»

«3. Εκείνος τι ζήτησε και έναντι ποιου ανταλλάγματος;»

«Και μία τελευταία ερώτηση: Όποια απάντηση και να δώσει περιμένει να την πιστέψει κανείς;», διερωτάται ο κ. Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας πως «ο κ. Τσίπρας έχει απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας».

Αιχμές ότι η Νέα Δημοκρατία «κάνει τον συνήγορο της διαπλοκής» αφήνει με ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου και καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει:

«Γιατί το σύστημα της διαπλοκής των ΜΜΕ δεν πλήρωνε επί τόσα χρόνια τον νόμιμο φόρο επί των διαφημίσεων και τα τέλη χρήσης των συχνοτήτων;»

«Γιατί ποτέ επί κυβερνήσεων Ν.Δ. δεν έγινε διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες;»

Το Μαξίμου επίσης κάνει αναφορά στην υπόθεση εκβιασμών, ρωτώντας αν ο Π. Μαυρίκος έχει εξοφληθεί από τα ταμεία της Ν.Δ. ή αν έχει να λαμβάνει και για ποιες υπηρεσίες ακριβώς.

«Ο ελληνικός λαός περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι υπεκφυγές», καταλήγει.