Π. Καμμένος: Δεκαεννέα υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη

Δεκαεννέα υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, τόνισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την κύρωση της συμφωνίας με την Ρωσία για την προμήθεια αμυντικού υλικού. Η συμφωνία κυρώθηκε από όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών».

«Οι εξοπλιστικές ανάγκες που υπάρχουν περιγράφονται από τα επιτελεία. Όμως έχετε δίκιο ότι παλιότερα υπήρξαν εποχές που οι ανάγκες περιγράφονταν από το κατά πόσο οι αντιπρόσωποι είχαν στενές σχέσεις με εκάστοτε υπουργούς η πολιτικά πρόσωπα γι’ αυτό 19 υποθέσεις εξοπλιστικών στη δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας απαντώντας στον βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος στην Διεύθυνση Εξοπλισμών «έλειπαν στην πλειοψηφία οι εγγυητικές επιστολές από φακέλους που ανοίξαμε. Επίσης τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα δεν είχαν γίνει και ήταν τόσο γκρίζα που οδήγησαν σε παραπομπή πολιτικών υπευθύνων από τον Εισαγγελέα Διαφθοράς και δημιουργούσαν ξεκάθαρες σχέσεις πληρωμής προμηθειών – αυτές οι σχέσεις τελείωσαν».

«Εμείς αφήνουμε τα επιτελεία να επιλέξουν και μετά η διαδικασία έρχεται στην επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.