Π. Κουρουμπλής: Δεν θεωρώ τον εαυτό μου αυθεντία. Προσπαθώ όμως να είμαι αυθεντικός

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου αυθεντία. Προσπαθώ όμως να είμαι αυθεντικός» είπε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής σε παρέμβασή του το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, απαντώντας σε σχόλια βουλευτών σχετικά με δηλώσεις του στο παρελθόν για την απλή αναλογική και μίλησε για «ενοχοποίηση της διαφορετικής άποψης».

«Ο Γέρος της Δημοκρατίας έλεγε ότι ο πολιτικός πρέπει να έχει τη γενναιότητα, όταν αντιλαμβάνεται ότι οι απόψεις του δεν είναι μοναδικές, να υπερασπίζεται την άλλη άποψη» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών και προσέθεσε: «Καλά να ακούω αυτές τις απόψεις από τη Ν.Δ.. Η Δεξιά δεν αλλάζει. Αλλά το να ακούω από ανθρώπους, όπως ο φίλος και σύντροφος μου Κώστας Σκανδαλίδης, να μιλά για Βαβέλ στο ΣΥΡΙΖΑ, τότε η αρτηριοσκλήρυνση έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα».

«Δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ. Με διαγράψατε γιατί είχα άλλη άποψη» είπε και σημείωσε ότι το 1990 το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ εναντίον της Αριστεράς «που έκανε το λάθος να μην ψηφίσει την απλή αναλογική» ήταν ότι «είχε συμμαχήσει με τους φυσικούς της αντιπάλους». Ζήτησε επίσης από το ΠΑΣΟΚ «να αποφασίσει εάν είχε δίκιο τότε για την απλή αναλογική ή σήμερα».

Απευθυνόμενος προς τη Ν.Δ. άσκησε κριτική στον τρόπο που οι βουλευτές του κόμματος κάνουν χρήση της έννοιας της λέξης «πατριωτισμός» και επισήμανε: «Να λέτε ότι μόνον εσείς μπορείτε και σκέπτεσθε το συμφέρον της χώρας δεν βοηθάει σε έναν ήρεμο και δημοκρατικό διάλογο».

Απαντώντας στα σχόλια βουλευτών της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση έχει καταθέσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο διότι γνωρίζει ότι έχει μειωθεί η δημοτικότητά της στο εκλογικό σώμα, σημείωσε: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Έχετε πιστέψει πολλές φορές στο παρελθόν τις δημοσκοπήσεις… Αν εμπιστεύεσθε τους δημοσκόπους, κάντε υπομονή έως το τέλος της τετραετίας».