Π. Κουρουμπλής: Δεν υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία

Δεν υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο Mega.

«Γιατί να μην αντέξει (η πλειοψηφία των 153 βουλευτών); αναρωτήθηκε ενώ αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών είπε: «Το ότι ένας ηγέτης αντιλαμβανόμενος την ευθύνη που έχει απέναντι σε έναν λαό έχει μια τέτοια τοποθέτηση και αναζητά μια συνεννόηση σε μείζοντα ζητήματα, δείχνει την ευθύνη που έχει ο άνθρωπος αυτός για την πατρίδα του και την κοινωνία». Όπως σημείωσε, ο ελληνικός λαός είναι ο τελικός κριτής και θα κρίνει την πρωτοβουλία Τσίπρα και την άρνηση της αντιπολίτευσης να συνδράμει.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων δυνάμεων στην κυβέρνηση, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πως όταν κάποιος αναζητά τη συνεννόηση δεν σημαίνει ότι αυτόματα συμμετέχει κάποιος άλλος στην κυβέρνηση. Τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι σίγουρο ότι βουλευτές όπως ο κ. Παναγούλης «δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση».

Για το ασφαλιστικό σημείωσε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει καταλήξει ακόμα», ενώ συμπλήρωσε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει με ειλικρίνεια και όχι «με κοντόφθαλμες επιλογές».

Υπογράμμισε τέλος πως «η κυβέρνηση δεν κουβαλάει ένα ιστορικό βεβαρημένο σε επιλογές που εξυπηρέτησαν άλλου είδους λογικές» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να κρίνουν την κυβέρνηση αυτοί που κατέστρεψαν το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας».