Π. Κουρουμπλής: Η Ιθάκη είναι η ρύθμιση του χρέους

Την ανάγκη να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «κατανοούν και οι εταίροι ότι αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί».

«Πιστεύω ότι Μάρτιο – Απρίλιο τα πράγματα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί» συνέχισε, μιλώντας στον Βήμα FM και τόνισε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η χώρα χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει τη ρύθμιση του χρέους.

Όπως είπε, «δεν ξέρω αν θα τα ψηφίσουμε (τα μέτρα) στη Μεγάλη Εβδομάδα, γιατί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα είναι η Σταύρωση, αλλά είναι και η Ανάσταση, όπως ξέρετε. Η Ιθάκη είναι αυτή (η ρύθμιση του χρέους)».

Ερωτηθείς για τον Λάκη Λαζόπουλο, και την αναφορά του στην αναπηρία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για μια ατυχή στιγμή.

Πρόσθεσε ότι διαφωνεί με τον Σόιμπλε σε πολλά πράγματα, πολιτικά και ιδεολογικά, αλλά δεν του χαρίστηκε κανείς: «Ο Σόιμπλε το ότι βρέθηκε σε μία δύσκολη στιγμή όταν έγινε το ατύχημα και δεν ιδιώτευσε, δεν αποσύρθηκε, δεν κλείστηκε στον εαυτό του, το ότι έγινε μια προσωπικότητα που δεσπόζει στην Ευρώπη είναι αποτέλεσμα του πείσματος, της δουλειάς του, της προσπάθειάς του και δεν του χαρίστηκε κανείς».