Π. Λαφαζάνης: Δεν είμαστε το κόμμα της δραχμής, το νόμισμα δεν είναι φετίχ ή αυτοσκοπός

Δεν είμαστε το κόμμα της δραχμής, καθώς το νόμισμα δεν είναι φετίχ ή αυτοσκοπός, αλλά αντίθετα μέσο και εργαλείο, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης του κόμματος.

Φιλοδοξούμε, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, να γίνουμε το ταξικό πατριωτικό αντιμνημονιακό μέτωπο για την εργατική τάξη και το λαό. Είμαστε το μέτωπο για την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, συνέχισε και πρόσθεσε ότι δίλημμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης.

«Οι δύο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του μνημονίου θα είναι από τη Δευτέρα μαζί. Μαζί στην κυβέρνηση, με κολαούζους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι» διαμήνυσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι το δίλημμα την Κυριακή είναι με τη Λαϊκή Ενότητα για μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία ή Μνημόνια της ληστείας που θα εφαρμόζει η Ν.Δ. μαζί με ένα καινούργιο ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να ανατρέψει τα πάντα, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας, Μανώλης Γλέζος, απευθύνοντας χαιρετισμό.

Σύμφωνα με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ο ελληνικός λαός είπε «όχι» στα 400 χρόνια σκλαβιάς, «όχι» και ελευθερωθήκαμε στην κατοχή, είπε «όχι» στη χούντα και τώρα καλείται να πει «όχι» στα μνημόνια, «όχι» στην υποταγή της χώρας.

Ή θα νικήσουμε, συνέχισε ο κ. Γλέζος, ή θα πάμε πίσω 40 χρόνια, σπεύδοντας να καταστήσει σαφές ότι «από μας εξαρτιέται». Είμαι βέβαιος, κατέληξε, ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τα πάντα και να υλοποιήσουμε το «όχι» απέναντι στην καινούργια προσπάθεια καθυπόταξης της χώρας, σας αφήνω γεια και καλώ να έρθουν επάνω οι υποψήφιοι συναγωνιστές.

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα εκτόξευσε από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «κάνει ότι χρειάζεται για σωθεί το λόμπι των μνημονίων» υπουργούς της κυβέρνησης ότι «συναλλάσσονται με την διαπλοκή» και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «συμμάχησε με τις δυνάμεις του χθες για να περάσουν το τρίτο μνημόνιο και είναι διαθέσιμος για όλα στα χέρια των δανειστών».

Αναφερόμενη στις επικείμενες εκλογές, εκτίμησε ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι δανειστές είναι σύμφωνοι με την διεξαγωγή τους και γίνονται «για να εκκαθαριστούν από τη Βουλή, οι βουλευτές που δεν πρόδωσαν τη λαϊκή εντολή».

«Τελικά πρέπει να το πληρώσουμε το χρέος;» αναρωτήθηκε, ξεκινώντας την ομιλία της η πρόεδρος της Βουλής.
«Το χρέος δεν πρόκειται να το πληρώσουν οι επόμενες γενιές αλλά αυτοί που το δημιούργησαν», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Το μόνο χρέος είναι αυτό της ανατροπής του σάπιου και φαύλου κατεστημένου που κατέστρεψε τη χώρα».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα δημοκρατίας και υποστήριξε ότι «στη χώρα μας η δημοκρατία παραβιάζεται καθημερινά από εκείνους που προσπαθούν να καθυποτάξουν τον ελληνικό λαό, από όσους έσπευσαν να ανακαλύψουν συμμάχους στους πιο αδίστακτους σφαγείς, όσους μεταλλάσσουν την πατρίδα σε αποικία χρέους, παραδίδουν στις τράπεζες τα σπίτια των πολιτών και αποστέλλουν φιρμάνια στο κοινοβούλιο».»Η δημοκρατία δολοφονείται στο τόπο που γεννήθηκε» πρόσθεσε.

«Αξία δεν έχει η απλή επιβίωση, αλλά η ζωή με αξιοπρέπεια», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι «όποιος είναι διατεθειμένος να ανταλλάξει την ελευθερία με λίγη ασφάλεια δεν αξίζει ούτε την ελευθερία ούτε την ασφάλεια».

«Στο δίλημμα μνημόνιο ή δημοκρατία, απαντάμε δημοκρατία. Στο δίλημμα ευρώ ή δημοκρατία, απαντάμε: δημοκρατία» κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου και εκτίμησε ότι «ο λαός δεν θα δεχθεί να τον σκοτώνουν για το καλό του».