Π. Μοσκοβισί: Ακόμα και αν οι εξελίξεις είναι ενθαρρυντικές, η Ελλάδα δεν θα πρέπει να χαλαρώσει

Στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε ο Γάλλος επίτροπος Pierre Moscovici στο προσωπικό του Blog, τονίζοντας ότι τώρα είναι η ώρα για την Ελλάδα να επιστρέψει στη σταθερότητα μέσω της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων αλλά και των επενδύσεων για την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Όπως τονίζει ο Pierre Moscovici, με τον Αλέξη Τσίπρα “καλωσόρισα την πρόοδο της χώρας στον ευρωπαϊκό δρόμο της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, της αλληλεγγύης και της σοβαρότητας”.

“Η συνάντησή μου με τους υπουργούς Τσακαλώτο, Κατρούγκαλο και Σταθάκη, ήταν μία ευκαιρία να συζητήσουμε τις προκλήσεις στην οικονομία αλλά και τον προϋπολογισμό για την πρόοδο και τον κοινό μας στόχο: αυτόν της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος εμπρόθεσμα” εξηγεί ο επίτροπος.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι “έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και αυτό είναι καλό” για να προσθέσει ότι “η συμφωνία με τους θεσμούς εγγυάται ότι η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη. Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία καταγράφουμε επιτυχίες μαζί”.

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι οι εκτιμήσεις της ΕΕ είναι ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη θα επιτευχθεί στο δεύτερο μισό του 2016 και θα συνεχίσει να ενισχύεται το 2017.

Βέβαια, ο Pierre Moscovici τονίζει: “Ακόμα και αν οι εξελίξεις είναι ενθαρρυντικές, η Ελλάδα δεν θα πρέπει να χαλαρώσει τις προσπάθειές της. Τίποτα δεν είναι εγγυημένο και τα σήματα που δίνει η Ελλάδα στους επενδυτές και τους εταίρους της πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρα: ούτε απροσεξίες, ούτε υπαναχωρήσεις θα γίνουν αποδεκτές. Η πραγματική φάση της εφαρμογής των μέτρων είναι εκείνη στην οποία όλοι θα πρέπει να εστιάσουμε”.