Π. Μοσκοβισί: Είμαστε σε συνεννόηση με το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους

“Είμαστε σε συνεννόηση με το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους”, δήλωσε ο επίτροπος για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Φορολογία και Τελωνεία, Pierre Moscovici μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας.

Προειδοποίησε πως “Βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι έχουν γίνει όλα, υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν. Τώρα είναι η ώρα για εφαρμογή των συμφωνηθέντων και για επενδύσεις”. Πρόσθεσε πως “πρέπει να διευθετηθούν κάποια προαπαιτούμενα” και τόνισε ότι “η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την ιδιοκτησία του προγράμματος” ενώ επανέλαβε τη θέση της επιτροπής λέγοντας πως “η Κομισιόν πάντα πίστευε ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.”

“Δεν μιλάμε πια για Grexit, μιλάμε για επιτυχία. Είμαστε κοντά στην κυβέρνηση και το λαό για να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις” ήταν εξάλλου το μήνυμά του σχετικά με την πορεία των μεταρρυθμίσεων, ενώ πρόσθεσε πως “είναι ώρα για σταθερότητα, για εφαρμογή των συμφωνηθέντων και επενδύσεις”. Είπε πως για τον ίδιο προσωπικά “Ήταν σημαντικό να έρθω στην Ελλάδα μετά από έναν χρόνο”.

Αμέσως μετά την αναχώρησή του κ.Moscovici, στο Μαξίμου μπήκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Καίτοι ο ίδιος το αρνήθηκε ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, θεωρείται βέβαιο ότι βρίσκεται στην Ηρώδου Αττικού ενόψει της συζήτησης στην Ολομέλεια για τον εκλογικό νόμο.