Π. Μοσκοβισί: Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλλει ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μην μειωθούν οι συντάξεις των ΑΜΕΑ

Στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλλει ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μην μειωθούν οι συντάξεις των ατόμων με αναπηρία αναφέρεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή, Νίκου Χουντή.

«Μέχρι σήμερα, η Επιτροπή δεν έχει λάβει τέτοιου είδους εισηγήσεις (για ισοδύναμα μέτρα) σχετικά με το κατώτερο ύψος συντάξεων για τα άτομα με αναπηρία» δηλώνει ο κ. Μοσκοβισί, διαβεβαιώνοντας ωστόσο, ότι «οι θεσμοί είναι έτοιμοι να λάβουν υπόψη τους τα άλλα διαρθρωτικά μέτρα παραμετρικού χαρακτήρα ισοδύναμου αποτελέσματος στο πλαίσιο του συστήματος συνταξιοδότησης, σε αντικατάσταση ορισμένων μέτρων».

Στην ερώτησή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, επεσήμαινε ότι «ο εφαρμοστικός νόμος του 3ου Μνημονίου προβλέπει περαιτέρω μείωση κατά 25% της βασικής σύνταξης λόγω αναπηρίας με ποσοστό 67% έως και 79,99%, καθιερώνοντας έτσι την αναπηρική σύνταξη στα 270 ευρώ» και ζητούσε να πληροφορηθεί εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσεις προτάσεις ισοδύναμων μέτρων.