Π. Σκουρλέτης: H κυβέρνηση είναι υπέρ των επενδύσεων αλλά με όρους και προϋποθέσεις

H κυβέρνηση είναι υπέρ των επενδύσεων, αλλά με όρους και προϋποθέσεις, επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές.

Όπως είπε μιλώντας στο Mega, επίσημα η εταιρεία έκανε «πολιτικό παιχνίδι» συναντώντας τελευταία στιγμή την κυβέρνηση και ανακοινώνοντας τα αιτήματά της, έχοντας υποβάλει αιτήσεις για άδειες μέσα στον Δεκέμβριο τις οποίες ωστόσο το Δημόσιο έχει δικαίωμα να αξιολογήσει εντός 60 ημερών.

Υποστήριξε ακόμη ότι η εταιρεία ζητάει τις άδειες απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσει να απολύει, κάτι που συνιστά «ωμό εκβιασμό». Εκτίμησε παράλληλα ότι ενδεχομένως η στάση της εταιρείας είναι απόρροια των οικονομικών προβλημάτων και της συγκυρίας σε ό,τι αφορά τις τιμές του χρυσού.

Για το αγροτικό, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι ο τρόπος αντιμετώπισής του ήταν γνωστός από τον Αύγουστο και «δεν πρόκειται για νέα μέτρα, αλλά για γνωστά μέτρα». Επισήμανε ότι το κρίσιμο για τον αγροτικό κόσμο, είναι το κόστος παραγωγής, το ακριβό λίπασμα και το καύσιμο και εκεί οφείλει το υπουργείο να παρέμβει.

Για το ασφαλιστικό έκανε λόγο για διαδικασία αναμόρφωσής του που έρχεται ως αποτέλεσμα «ληστρικής επίθεσης» στα αποθεματικά των ταμείων μέσω του PSI ή των δομημένων ομολόγων. Επέμεινε, ωστόσο, ότι η πρόταση της κυβέρνησης έχει ως κύριο χαρακτηριστικό να μη μειωθούν οι συντάξεις.

Σχετικά με πληροφορίες για παράταση του χρόνου αξιολόγησης, υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο βρίσκεται έξω από το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας, ενώ ζήτησε να επανεξεταστεί ο τρόπος της παρουσίας του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, σημειώνοντας πως υπάρχει ζήτημα εάν μπορεί η Ευρώπη να αποδέχεται να υπάρχει διαρκώς ένας “υπερεθνικός οργανισμός” όπως το ΔΝΤ στα του οίκου της.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κάλυψε τέλος τον γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοσιεύματα σχετικά με διορισμούς συγγενών του. Όπως είπε πρόκειται για «συστηματική προπαγάνδα για να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο ηθικό πλεονέκτημά του».