Ρ. Σβίγκου: Σχέδιο της Ελλάδας για έξοδο από το ευρώ δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση

«Σχέδιο της Ελλάδας για έξοδο από το ευρώ, δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση. Αυτό το έχει απαντήσει πολλάκις και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Υπενθύμισε επ’ αυτού την απάντηση και σε επίκαιρη ερώτηση της κ. Γεννηματά από τον Ιούλιο του 2015, για να επισημάνει ότι «όλα αυτά είναι γνωστά, έχουν απαντηθεί». Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «βασίζεται σε τέτοιου είδους σενάρια και σε τέτοιου είδους ?ιστορίες για αγρίους?, δείχνοντας το δικό της πολιτικό κενό και τη δική της έλλειψη πολιτικής στρατηγικής».

Είπε ότι «αυτό που πρέπει να κάνει η κάθε κυβέρνηση, είναι να είναι σε εγρήγορση και να προστατεύει τη χώρα από ενδεχόμενες δυσκολίες και σενάρια άλλων κύκλων», υπογραμμίζοντας πως «αυτό, όμως, είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από σχέδια και θεωρίες συνομωσίας για έξοδο από το ευρώ».

Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτό είναι κάτι για το οποίο έχει κατηγορηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το ?12, αν δεν κάνω λάθος, και ήταν κάτι όπου η ίδια η πραγματικότητα έχει δείξει ότι δεν έχει καμία βάση».

Σχετικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, είπε ότι καταρτίστηκε με βάση τις συγκεκριμένες μελέτες και για την οικονομική βιωσιμότητα των σχημάτων. Παρέπεμψε στη συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή, που έχει συσταθεί στη Βουλή, για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, για να προσθέσει πως μια απλή ανάγνωση των σχετικών ρεπορτάζ, «δείχνει ότι η βιωσιμότητά τους εξαρτιόταν από ?θαλασσοδάνεια?, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να αποπληρώνουν, δημιουργώντας ένα τεράστιο πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα».

«Από αυτό», είπε, «βγάζουμε το συμπέρασμα, και με δεδομένο το πώς έχουν αλλάξει τα έσοδα από τη διαφήμιση, ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι άπειρες οι άδειες τις οποίες μπορεί να σηκώσει η αγορά».